Burn-out in groep

Je bent moe. Je voelt: 'Ik wil wel, maar ik kan niet meer.' Het voelt alsof je niet meer mee kan met de rest en je lichaam je tegenwerkt. Kom ik hier nog uit?

'Ik kan me niet meer focussen, ik heb slaaptekort, ik ervaar dat ik steeds meer negatievere gedachten heb. Hoe kom ik weer krachtiger in het leven te staan?'

Er wordt een burn-out bij je geconstateerd... Hoe nu verder? Hoe krijg ik mezelf weer in balans?

Het programma Yoga bij burn-out of een Mindfulnesstraining bij burn-out kan dan een stap in de goede richting zijn. 

Docente in yoga bij burnout restorative yogahouding

Wij bieden een ondersteunende reeks van 6 opeenvolgende workshops aan, waarbij je gaat ervaren wat Yoga je kan geven tijdens een burn-out. We gebruiken Yoga en meditatie om meer in het moment te komen en daardoor meer helderheid en rust te ervaren. Er wordt informatie gegeven over hoe je je energie beter op peil kan houden door de juiste voeding. Alle klachten die zich tijdens een burn-out tonen worden besproken.

Er worden technieken en meditaties gebruikt voortkomend uit de Yoga, Mindfulness/MBCT training, ACT. Verder doen we tijdens de lessen ook therapeutische oefeningen om onze eigen dagelijkse patronen helder te krijgen, zodat je meer keuzemogelijkheid krijgt. Wat wil ik veranderen? En wat heb ik nodig om mezelf in balans te houden?

We gaan weinig doen, maar heel veel ZIJN

Na de yoga bij burn-out reeks kunnen deelnemers doorgaan naar de Mindfulnesstraining als zij daar nog behoefte aan hebben. Mindfulness zorgt ervoor dat je meditatie en yoga gaat inbrengen in je dagelijkse leven. Meestal als een burn-out net geconstateerd is, heb je de energie nog niet om de Mindfulnesstraining aan te kunnen. Bij de Mindfulnesstraining wordt er een dagelijkse inzet van een uur verwacht. 

“Ik heb de lessen als heel leerrijk ervaren. Het heeft me echt heel veel inzichten gegeven in het hele proces van een burn-out én in mezelf. Ik vind het ook heel positief dat de docent het zelf ook heeft meegemaakt. De kleine groep ervaar ik ook als een plus want het schept een vertrouwensband. Je zit onder lotgenoten en je durft vertellen wat je bezig houdt/ wat je raakt.De reeks is een ondersteuning in je herstelproces.Alle aspecten (meditatie, relaxatie, yoga, informatie, oefeningen ...) waren bijzonder zinvol.Ik vind de reeks een absolute aanrader voor al wie geveld werd door een burn-out”

“Als ik terugkijk van waar ik kom, kan ik niet ontkennen dat ik veel sterker ben geworden.  Dit wil ik ook kunnen teruggeven aan mensen die het nodig hebben. Je hebt mij ook tools gegeven waar ik mee verder wil en dank je daarvoor. Dus voor mij niks dan goed, ook het feit dat de lessen die je geeft alle kanten kunnen uitgaan, naargelang de vraag op dat moment. Dan is het ook goed dat de groep niet te groot is. Dus ik zou zeggen, doe zo verder want voor mij was het alleszins de moeite waard en een hele verrijking.”

Onze flyer: flyer yoga bij burn-out

Voor meer informatie over burn-out zie: hulp bij burn-out

4, 11, 18, 25 februari & 11, 18 maart 2022

Locatie: Studio Lijf, Antwerpen

inschrijvingen via: https://www.studiolijf.be/yoga-bij-burn-out