Mindfulness bij burn-out

yogamat met vrouw in meditatiehouding mindfulnesstraining bij burn-outAls je in een burn-out zit, lijkt het wel of je het leven niet meer met aandacht kan leven. Je voelt je de hele tijd opgejaagd, ook als je niets hoeft te doen. Je hebt enorm veel gedachtes en kan niet genieten van de mooie momenten.

Mindfulness betekent aandachtig zijn, opmerkzaam zijn, gewaar zijn. Mindful leven betekent je leven met aandacht leven. Mindfulness brengt ook meer en intenser genieten. Het leven voelt kwalitatiever en rijker aan.

Als je voelt dat je alweer wat aankan, dan is de Mindfulnesstraining iets voor jou. Bij de Mindfulnesstraining wordt er namelijk verwacht dat je je dagelijks een uur kan inzetten. Mocht je dit nog niet aankunnen, dan is de yoga bij burnout beter om mee te starten.

Tijdens deze MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) training krijg je meditaties, lichaamsoefeningen en oefeningen vanuit de cognitieve psychologie aangereikt om mee aan de slag te gaan. Oosterse meditatie wordt gecombineerd met westerse psychologie. De cognitieve therapie is gebaseerd op de vaststelling dat negatieve gedachten kunnen zorgen voor psychische klachten. Anderzijds kunnen negatieve gevoelens ook negatieve gedachten in de hand werken.

Doorheen de training krijg je een dieper inzicht in deze mechanismen en leer je negatieve gedachten los te laten. Veel en negatief denken is ook een kenmerk dat vaak voorkomt bij een burn-out.

Duizenden mensen hebben de training gevolgd en uit vele wetenschappelijke publicaties is gebleken dat de achtweekse mindfulness training tot een van meest effectieve instrumenten behoort met betrekking tot stressreductie. Een training volgen is voor iedereen die een investering wil doen in de kwaliteit van zijn/haar leven en bereid is om met een nieuwe open blik naar zijn/haar eigen patronen te kijken.

We houden ons aan het normale MBCT programma, maar de deelnemers met een burn-out zullen extra begeleiding krijgen. Dus graag bij aanmelding aangeven dat je komt met de klacht burn-out.

Maximale groepsgrootte is 5 personen i.v.m. anderhalve meter afstand. 

Voor meer informatie over burn-out: hulp bij burn-out

Eerstvolgende reeks (8 sessies):
Nader te bepalen.