Docenten

Angela docente in yogahouding, logo registered yoga teacher

Angela Broeders

Door het yogapad te volgen heeft Angela geleerd haar leven op een mooie manier in balans te houden. Zij is 500-uurs Yoga Alliance gecertificeerd yogadocente. Behaald bij: Robert Boustany , Neva Ingalls en Dorinda Farver.
Restorative/Yin Yoga en meditatie, opgeleid door Judith Lasater

Haar interesse gaat vooral uit naar hoe je je fysiek en je geest kan gebruiken om tot heling en rust te komen. Hiervoor vindt zij het belangrijk om een grondige kennis van het lichaam te hebben en ook verdieping te zoeken in de verschillende meditatietechnieken.

Angela is ook  Mindfulnesstrainer (MBCT), opgeleid door het Aandachtsinstituut. Aangesloten bij de vakvereniging VMBN

Overige opleidingen:
Boeddhistische psychologie
Restorative/Yin yoga
Rouw- en verliesbegeleiding
Medische basiskennis
Energetische kennis
ACT (acceptance and commitment therapy)
MBCT (mindfulness based cognitive therapy)
SPSO in opleiding (psychosociale begeleiding)

Verder volgt ze verschillende vormingen, lezingen en blijft ze op de hoogte van de ontwikkelingen m.b.t. burnout. Regelmatig gaat ze op stilteretraite en volgt meditatiedagen. Jaarlijks blijft zij lessen volgen bij Robert Boustany en Judith Lasater. 

Angela is de oprichtster en dagelijks bestuurder van Time for Yoga vzw.

Jill docente in yogahouding

Jill van Reet

Jill werd door haar verre reizen aangetrokken tot yoga zonder aanduidbare reden. Zij begon haar yogareis tijdens een tweeweekse yogaretraite in 2008. Zij heeft haar 200-uurs Yoga Alliance in India behaald. Verder volgde ze verschillende workshops van verschillende leraren over de gehele wereld. Zowel over het fysieke aspect van yoga als de filosofie.

Yoga helpt haar om makkelijker om te gaan met de uitdagingen die het leven ons steeds opnieuw stelt. ´You cannot stop the waves, but you can learn to surf ´ Jill wil haar kennis graag delen omdat zij hoopt dat iedereen door yoga dichter bij zichzelf kan komen. ´Peace comes from within, do not seek it outside´

Veerle yogadocente in yogahouding

Veerle de Goede

Veerle volgt al enkele jaren yoga bij Time for Yoga vzw en heeft inmiddels haar 200-uurs en haar 500-uurs Yoga Alliance bij Robert Boustany en Dorinda Farver behaald. 

´Ik vind het belangrijk om in dit drukke, westerse leven stil te staan bij het hier en nu. En Yoga helpt me ook om nieuwe energie te verkrijgen.´

Verder is surfen/boarden een grote hobby van Veerle waarbij ze ze ook gebruik kan maken van haar yoga ervaringen, zowel qua kracht als balans als het overwinnen van angst.

Lieselotte Ruts Yogadocente in meditatiehouding

Lieselotte Ruts

Lieselotte (Lotje) heeft haar 200-uurs Yoga Alliance bij Robert Boustany en Dorinda Farver gehaald. Ook is zij al een lange periode bij Time for Yoga op de yogamat te vinden.

Mijn fascinatie en liefde voor yoga is begonnen toen ik nog tekenlessen volgde. Ik merkte bij mijn tekenlessen dat ik na een yogales opmerkelijk rustiger was en meer geconcentreerd. In het hier en nu, dichter bij mezelf en met meer aandacht voor wat ik aan het doen was.
Nu weet ik dat een yogales niet enkel “een lekker moment is in de week”, maar daarna ook doorwerkt in de manier waarop je in het leven staat.

Wat is er leuker dan dat wat je gelukkiger maakt te delen met anderen?
"Ik geef nu les,  maar zal altijd een yogaleerling blijven. Dat proces blijft doorlopen en ik vind dat fantastisch!"

San Willemse Mindfulnesstrainer staat tegen een boom

San Willemse

San haar passie om mensen tools mee te geven rond spirituele of persoonlijke ontwikkeling is duidelijk.
Ze volgde een intensieve opleiding tot Mindfulness (MBCT) trainer bij IAM.
De mens en zijn algemeen welzijn vormen een rode draad in haar leven.
Zij studeerde af als herborist en behaalde verschillende diploma’s rond natuurlijk genezen zoals aromatherapie en Bach bloesems.

"Omdat iedereen op een eigen wijze en eigen ritme alle aspecten van het bestaan integreert, is hij een uniek wezen. Hij is nooit een kopie van een ander, maar heeft een originele persoonlijkheid met een aantal typerende trekken en een eigen karakter.
Dat betekent dat ieder mens in zijn eigenheid geliefd en erkend mag zijn."

mantra docenten met muziekinstrumenten

Marie-Anne en Greet

Marie-Anne Coppens
Van 2002 tot 2009 vormde Marie-Anne samen met Ivan Smeulders, Elsje Helewaut en Chery Derycke de groep Ark. Zij brachten  traditionele joodse psalmen, traditionele Soefi-liederen en mantra’s uit de hindu-traditie.
In 2008 volgde Marie-Anne de 8-weekse mindfulnesstraining in de Stresskliniek onder leiding van Edel Maex. Vervolgens verdiepte  zij zich in de transcendente meditatie bij Bettie Verschuuren. Daarnaast leerde ze bij  Kristin De Winter werken met gronding, chakra’s en fijnstoffelijke lichamen.
In 2016 volgde ze de opleiding voor dot.B trainer bij George Langenberg, verbonden aan het centrum voor mindfulness in Amsterdam. Dit mindfulnessprogramma geeft ze momenteel aan jongeren in het secundair onderwijs.

Greet Meert
Sinds 2008 bespeelt Greet de tanpura, een indische snaarinstrument waarmee ze solisten als sitarspeler Bert Cornelis en dhrupadzangers Aneesuddin & Nafeesuddin Dagar begeleidt. Greet dompelde  zich 5 jaar lang onder in Dhrupadzang en de studie van deze indisch traditionele klassieke muziek. Ze volgde in binnen en buitenland lessen en intense workshops bij Marianne Svasek, Ustad Fariduddin Dagar, Ustad Sayeeduddin Dagar en Pandit Mohan Shayam Sharma.
Vanuit de indische training – de ochtendoefening Karaj- ontwikkelt zij sinds 2013 haar eigen methode om klank te maken en te zingen. De basis is het herhaaldelijk zingen van één lange toon waarbij de nadruk ligt op het volgen van eigen intuïtie om zo steeds te kunnen zingen wat als goed aanvoelt voor jezelf, je lichaam en je geest. 

Karen dansend

Karen Janssen

Hatha yoga kwam op Karen haar pad, initieel vanwege de verzachtende werking voor lichamelijke klachten. Des te meer ze zich in de filosofie en de beoefening verdiepte ontdekte ze dat yoga veel meer is dan enkel fysieke houdingen. De dagelijkse beoefening, filosofie en toepassing in het dagelijks leven, veranderde de kwaliteit van haar leven elke dag.

“Yoga heeft me de kracht gegeven om meer vrijheid te ervaren in mijn leven en bewuste keuzes te maken elke dag opnieuw. Yoga maakt ons lichaam en geest open en bewust om te leven wie we zijn. Ons lichaam is onze tempel hier op aarde van waaruit we ons leven vorm geven.”

Zij heeft haar 200-uurs teacher Training gevolgd bij YogaLife. Vanuit een diep vertrouwen in het lichaam, blijft ze zich steeds verdiepen in lichaamsbewustzijn, voornamelijk via workshops rond yoga, dans en verbinding. Verder zijn de stilte, de natuur en oprechte contacten haar inspiratiebron.