Mindfulness

Mindfulness-8 weekse training 2015

Vrijdagen van 13:00 tot 15:15 uur.

11/9
18/9
25/9,
02/10
09/10
16/10
23/10
30/10

Prijs: 280 euro
Inbegrepen:
- een gratis yogales te volgen naar wens
- digitale syllabus
- alle mp’3s die behandeld worden tijdens de sessies

Aanmelden: info@timeforyoga.be

Opmerkzaamheid, of mindfulness, is het hart van het boeddhisme. Mindfulness helpt ons ieder moment van ons leven volledig te leven, ook de meest moeilijke.

Jammer genoeg missen we vaak het huidige moment. We zijn opgenomen in plannen, zorgen of oordelen. Als je je hierin erkent is de Mindfulnesstraining misschien iets voor jou. Het richt zich op de kwaliteit van het leven hier en nu.

Dit acht weken durende programma combineert oosterse wijsheid met westerse psychologie en is uiterst geschikt voor de aanpak van stress, angst, psychosomatische aandoeningen, pijn en preventie van depressie. Bij elke les van 2 ½ uur worden je meditatie technieken en yoga oefeningen bijgebracht. Hiermee ga je thuis aan de slag, zodat je meditatie en yoga in je dagelijkse leven in kan passen.

In Nederland/Belgie wordt de training ook wel aandachtstraining genoemd, vaak gebruikt door therapeuten ter bestrijding van piekeren, depressieof burnout. De ´uitvinder´van deze training is de Amerikaan Dr. Jon Kabat-Zinn. Hoogleraar aan de universiteit van Massachussetts. Hij heeft hetbegrip Mindfulness uit zijn boeddhistische context gehaald en een achtweekse durende training ontwikkeld. Deze training geeft je in 8 weken tijd een ´koffertje´mee met allerlei handige fijne meditaties waardoor je dagelijkse leven zal veranderen en waardoor je de hektiek van dit leven beter aankan.

Mindfulness beoogt een innerlijke balans te vormen ,
die je helpt het leven te benaderen met een
grotere stabiliteit, begrip en wijsheid.

Jon Kabat Zinn

 

Docente: Angela Broeders, opgeleid door David deWulff