Voedingslessen

In 2016 starten we een lessenreeks van 5 lessen die verdeeld gaan worden over 6 maanden.

Eens per maand op dinsdagavond (startende vanaf januari) zal er een les gegeven worden van 2 1/2 uur over voeding. De lessen starten om 20 uur.

5 januari 2016: het spijsverteringsstelsel, hoe beter je voedsel te verteren

2 februari 2016: superfoods, hoe superfoods makkelijk te integreren in je drukke westerse leven

3 maart 2016: veganisme en vegetarisme, wat zijn de verschillen en  hoe vul je de tekorten aan

3 mei 2016: ‘goede’ en ‘slechte’ eetgewoontes. Vanuit liefde vertrekken naar een goede gezondheid i.p.v. oordelend.

7 juni 2016: praktische toepassing van kruiden in een druk westers leven

De lessen zullen ook meditaties en wat yoga oefeningen bevatten.
De reden dat de lessen over 6 maanden verdeeld worden is ook om telkens een maand de tijd te hebben om de informatie in je dagelijkse voeding te integreren. Zo kun je rustig aanvoelen wat wel en niet bij je past en telkens wat bijsturen

Kosten: 25 euro per les of 100 euro voor de hele reeks

aanmelden: info@timeforyoga.be

Voeding is voor de yogi een belangrijk onderdeel, omdat hij zijn lichaam als tempel ziet. Deze tempel willen we zo gezond mogelijk houden. Goede voeding is hierbij van groot belang.

Maar wat is gezond? En wat zijn de fabels over voeding? Op dit moment wordt er veel aandacht aan voeding besteed, maar het brengt veel mensen ook in verwarring vanwege de verschillende visies.

Ain de Borger gaat je wegwijs maken in de wereld van de gezonde voeding. Zij doet dit vanuit een milde houding, rekening houdend met mensen hun specifieke levensstijl. Ain werkt meer gericht op het creeeren van een bewustzijn van voedsel dan de nadruk te leggen op controle over voedsel. Het blijft de bedoeling dat we voedsel tot ons nemen. Het gaat hier dus ook niet om gewichtsverlies, maar om gezonder voedsel eten. Wat natuurlijk wel kan leiden tot gewichtsafname, maar dit is zeker niet het doel.