Opleiding Burn-out in groep/trainer

Donderdag 23 januari start er weer een opleiding tot trainer groepswerk bij burn-out. 

Trainer worden van groepswerk bij burn-out

groep aan het werk

Voor wie?
Voor gediplomeerde yogadocenten die al enkele jaren ervaring hebben in het geven van Yin lessen. (Yin yoga, restorative yoga en overige). Ook therapeuten zijn welkom. 

Misschien merk je als docent(e)/therapeut dat je veel mensen binnen krijgt met burn-out klachten en heb je geen therapeutische kennis of achtergrond om meer te geven dan enkel een yogales. Ben je geïnteresseerd om ook een 6 weekse reeks te geven en wil je je verdiepen in het thema burn-out? Dan is deze opleiding iets voor jou. Affiniteit met burn-out is voor jezelf een pre om deze reeks vanuit belichaming te geven.
Let op: dit is geen opleiding tot therapeut. Dit is een opleiding waarbij verschillende therapeutische oefeningen worden aangeleerd om te geven aan deelnemers van groepswerk bij burn-out Je leert te werken als een trainer. De yoga bij burn-outreeks is een professionele ondersteuning voor de deelnemer die een burn-out heeft.  

Inhoud:
- Restorative/ontspannende yogahoudingen
- Relevante oefeningen vanuit Mindfulness/MBCT en de ACT
- Relevante meditaties
- Theorie rondom burn-out
- Fysieke klachten bespreken
- Contra-indicaties en doorverwijzingen
- Gesprekstechnieken
- Groepsprocessen
- Supervisies

Vanaf de 5e opleidingsdag heb je de mogelijkheid om te starten met je eigen yoga bij burn-outreeks bij je eigen leslocatie. Hierna word je nog begeleid tijdens de 6e opleidingsdag en verwachten we dat je nog 2 supervisies volgt. 

Wat verwachten we van de student?:

  • Hogeschool werk- en denkniveau
  • Een 200-uurs Yoga Alliance diploma of aanverwant. En aantoonbare ervaring (minimaal een jaar) in het geven van een Yin vorm van yoga.
  • Bereidheid tot maandelijks het bestuderen van een boek en het schrijven van een werkstuk.
  • Het volgen van een 8-weekse MBCT training is verplicht. Hier kan je je voor aanmelden bij Time for Yoga vzw (vrijdagmiddagen), maar deze training mag je ook ergens anders volgen. Graag vooraf overleg over waar je deze training wenst te volgen of gevolgd hebt.

Praktische informatie:

Data: Nader te bepalen

Locatie: Yogaruimte van Time for Yoga vzw, Sergeyselsstraat 45, 2140 Borgerhout/Antwerpen (15 minuutjes stappen vanaf het station Antwerpen-Centraal). 

Kosten: 1250 euro, inclusief syllabus, audiomateriaal en 2 supervisies. Vraag eventueel ook bij de aanmelding naar de voorwaarden voor de betaling in termijnen.
Extra kosten: ongeveer 300 euro voor een MBCT training en 150-200 euro voor boeken. De boeken kan je per maand aanschaffen, dit hoeft niet bij de start van de training. 

Aanmeldingsprocedure: Je kunt je aanmelden via info@timeforyoga.be of via ons contactformulier. Dan ontvang je van ons een intakeformulier. Na het terugzenden van het intakeformulier en de nodige gevraagde documenten/gegevens hoor je binnen 2 weken of je de opleiding mee kan volgen. Mochten we een intakegesprek noodzakelijk vinden, dan maken we hiervoor een afspraak. 

We gaan met maximaal 10 studenten werken.