Workshop Sound Medicine - Verdieping in Zijn

Robin met muziekinstrument

Zaterdag 27 april 11:00 - 13:00 uur

Robin: Graag nodig ik je uit voor een bad van klanken en stiltes. Een moment om helemaal te ‘zijn’, en diep tot ontspanning te komen. Verrijkende tonen die tonen wat er leeft zonder oordeel.

In het dagdagelijks leven lopen we de essentie dikwijls voorbij door ‘hebben’ en ‘doen’.
De mindgeest zorgt er voor dat we kijken met een onderbewuste sluier van het verleden en verwachtingen naar de toekomst “als ik dat heb dan ga ik gelukkig zijn” enzovoort. Als gevolg lopen we fysiek, emotioneel of mentaal vaak vast.

Het belangrijkste is de kracht van het ‘zijn’ en het ‘nu’ in elke situatie. Muziek is hier een enorm krachtig medicijn voor. Muziek brengt je totaal in het nu. Zo kan je deze fundamentele leer van de “ik ben” beoefenen en belichamen. De kracht van klanken overstijgt de denkgeest. Zo kan je de kracht herontdekken om in het midden van de orkaan de hemel op aarde te beleven.

Met andere woorden de triljoenen boventonen vullen de ruimte om ons fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichaam te laten resoneren tot in het diepste van onze wezen.
Dit proces zal vanalles los schudden wat je niet meer dient. Als je loslaat kan er ruimte komen in vernieuwing. De essentie wie jij bent komt dan op de voorgrond. Het is immers de bedoeling om het licht te laten schijnen van wie jij werkelijk bent.

Wie jij BENT is de stiltes tussen de tonen.
De waarnemer zonder waarnemer.
De open deur zonder deur.

Bij dit ligconcert met allerlei instrumenten, melodieën en trillingen worden er openingen gecreëerd om terug naar de kracht van éénvoud te komen.

Robin is soundhealer, sjamaan, muzikant, singer songwriter en instrumentbouwer bij N'Goni Art Shop en Inti Sound vzw.

Robin heeft ge-noten van verschillende opleidingen: Munay Ki, Transfiguratie Regeneratie Methode, Shiatsu, Akasha kronieken, Reading en Healing en Prana Healing. Robins wortels liggen in het Sjamanisme, en werd ingewijd door de hoeders van de Aarde in Peru en Bolivia. Sinds 2013 brengt Robin in volle bezieling soundhealing.

De verschillende instrumenten die hij leerde kennen tijdens verre reizen gebruikt hij in een levendige klankspel: gongs, charango, gitaar, ukulele, zelfgebouwde ‘N Goni’s en sjamaan drums, monochord, sansula, kalimba, kotamo, klankschalen, spirit flutes, grote moeder drum, evenals zang zoals icaros spirit songs, Kargyraa keelzang, deep threat monk chanting en nog veel meer…  

Docent/muzikaal begeleider: Robin Van den Bergh
Kosten: 25 euro, als je in de namiddag ook nog de workshop Restorative Yoga & Mindfulness wil volgen, dan kan je deze 2 workshops samen voor 50 euro volgen. 
Aanmelden: info@timeforyoga.be of contactformulier