Yogaweekend @home: activiteiten

Meer info bij alle workshops

Het yogaweekend zal verzet worden naar het najaar i.v.m. het coronavirus. Begin mei zullen de nieuwe data bekend gemaakt worden.

Vrijdag 27 maart: yogazaal
Restoratieve yoga met Angela: 19:00 tot 21:00
Tijdens de restoratieve yoga nemen we verschillende posities voor een tijdje aan. We werken met ademhalingstechnieken voor het verdiepen van de Restorative yoga. Zo krijgen we de kans om langer in ontspanning te blijven. Je kunt je lichaam 100% ontspannen en de ontspanning die dit oplevert werkt openend en helend. Dit kun je de rest van je week meenemen. Tijdens deze workshop kun je heerlijk relaxen, stretchen en alle stress loslaten.

Zaterdag 28 maart: yogazaal
Meridianen en Yin Yoga met Tita
: 9:00 tot 11:00
Eerst geef ik een korte introductie over wat de meridianen zijn en wat ze betekenen voor onze gezondheid. We bekijken de 6 meridianen en doen 1 of 2 houdingen per meridiaan met een visualisatie. Ook kijken ze nog naar wat signalen kunnen zijn van blokkades of een teveel aan energie. Deze workshop is ideaal voor mensen die interesse hebben in het subtiele lichaam. We zien waar bepaalde emoties vandaan komen, hoe we die blokkades kunnen wegwerken en hoe ziekte kunnen voorkomen met yin yoga.

Asana’s van dichtbij met Tita: 11:00 tot 13:00
Bij deze workshop zullen we dieper ingaan op bepaalde houdingen. Wat is de functie van de houding? Vaak heeft men het idee iets verkeerd te doen omdat het niet goed aanvoelt. We zien hoe belangrijk het is om je eigen lichaam te leren kennen en zelf te bepalen wat werkt voor jou. Er zullen een aantal houdingen vast op het programma staan, maar er is ook zeker ruimte om vragen te stellen en samen de houdingen te bekijken waar vragen over komen. Als afsluiting doen we nog een korte flow met de houdingen die we gezien hebben.

Restoratieve yoga met Angela: 14:00 tot 15:30
Tijdens de restoratieve yoga nemen we verschillende posities voor een tijdje aan. We werken met ademhalingstechnieken voor het verdiepen van de Restorative yoga. Zo krijgen we de kans om langer in ontspanning te blijven. Je kunt je lichaam 100% ontspannen en de ontspanning die dit oplevert werkt openend en helend. Dit kun je de rest van je week meenemen. Tijdens deze workshop kun je heerlijk relaxen, stretchen en alle stress loslaten.

Full moon practice – Mastering the energy within with Silvia: 16:00 tot 18:00
Talking about “the energy of the planets” is always a bit tricky, I know, as we might immediately connect it to a lot of things we're skeptical about. However, stay with me: because if the Moon has power enough to influence the tides, the majestic movements of the sea, imagine what an effect it can have on us. On March the 24th the Full Moon will be rising in the constellation of Aries. Aries is a fire sign that brings along a lot of powerful, turbolent energy. This full Moon might make you feel restless, agitated and nervous, but it will not if you work to gather this energy and use it to your benefit. Where too much, uncontrolled energy brings chaos, whereas energy mastered by focus and control brings incredible power. Join me in this afternoon of guided meditations, breath work and intense asana practice to connect with and master this energy. I’m looking forward to sharing this experience with you.

Deep soundrelaxation & mantra met Greet Meert & Marie-Anne Coppens: 19:30 tot 21:00
Ontdek de kracht van klank en ervaar een intense rust. We gaan diepgaand tot rust komen op de klanken van de Indische tanpura met haar betoverende boventonen én de harmoniserende stemmen van Marie-Anne en Greet. Wie zin heeft mag meezingen (Je hebt geen zangervaring nodig!), maar je kan ook lekker liggen luisteren en genieten. We zullen een zangmeditatie doen; dus het zingen van lange eenvoudige tonen. Of je kunt een luistermeditatie wanneer je niet wenst mee te zingen. Ook zullen we nog mantra’s zingen. Je bent vrij om liggend of zittend, passief of actief deel te nemen, naar eigen behoefte.

Zaterdag 28 maart: groene zaal
Introductie Mindfulness en bodyscan met Lynn:
9:00 tot 11:00
We staan op, eten snel iets terwijl we onze schoenen en jas al aan het aandoen zijn, we rennen heel de dag van het werk, naar de winkel, naar school om de kinderen op te halen, naar huis in de auto al plannend naar wat er de komende 2 weken allemaal nog moet gebeuren. Mindfulness trekt jou uit alle drukte van het dagelijkste leven en brengt je terug naar dit moment; het nu. Doordat we focussen op de adem, laten we de stress van het verleden, de stress van de toekomst en alles wat er nog moet gedaan worden even achter ons. Dit zorgt voor rust en ontspanning. Ook zullen we de bodyscan doen. Tijdens een body scan gaan we uitgebreid aandacht geven aan ons lichaam. Hoe voelt ons lichaam op dit moment? Merken we dingen op die we nog niet eerder hadden opgemerkt? Lichaamsdeel per lichaamsdeel gaan we scannen beginnend bij de voeten en eindigend bij ons kruin.
Tijdens deze workshop geef ik jullie een heleboel tools en tips mee om aandachtiger door het leven te gaan, meer te genieten en rust te ervaren op de momenten dat het allemaal even te veel wordt. Je adem heb je altijd op zak en je kunt deze dan ook altijd gebruiken om een rustpauze te nemen wanneer jij het nodig hebt.

Introductie verbindende communicatie met Joyce: 11:00 tot 13:00
Vind jij het soms moeilijk om je grenzen aan te geven? Heb je uitdagende gesprekken die door miscommunicaties toch niet lopen zoals jij gedacht had? Zou je graag meer verbinding met anderen en jezelf ervaren? Ik leg je tijdens deze workshop graag uit wat Verbindende Communicatie of Geweldloze Communicatie inhoudt. Door empatisch te communiceren leer je voor jezelf opkomen en echt in connectie te blijven met anderen en jezelf. Je komt tot rust als je empathisch gaat luisteren of op een empathische manier beluisterd wordt. Je luistert écht naat wat de ander zegt. Daarbij gaan we onze gevoelens en onze behoeften benoemen zodat we elkaar beter leren begrijpen. Ook zien we hoe je op 4 verschillende manieren kunt reageren op een onaangename boodschap.

Creatief verstillen met Katleen: 14:00 tot 15:30
Tijdens deze workshop keer je naar binnen via beeldend creatief werk. Aan de hand van laagdrempelige opdrachten ga je heel intuïtief te werk met verschillende materialen en ga je zo een stuk van je eigen binnenkant onderzoeken, bevragen, ... én in beeld brengen. Ik werk meestal met een thema dat uit de natuur gegrepen is, maar je kan ook een eigen thema kiezen. Er is geen enkele voorkennis vereist. Enkel de zin om creatief bezig te zijn en om te willen ervaren hoe het is om op deze manier te verstillen.

Overige activiteiten in de groene zaal
De groene zaal zal worden ingericht als een stille ruimte. Hier kun je even komen mediteren en rusten. Er zullen ook pennen en papieren liggen voor als jullie even wat gedachten willen neerpennen. De groene zaal is gratis te gebruiken als er geen workshops bezig zijn.

Zondag 29 maart: yogazaal
Yang-Yin Yogales met Lotje:
9:00 tot 11:00
We gaan onze zondagochtend starten met een extra lange yogasessie: dynamisch en speels, maar ook zacht en stil. We gaan werken aan het versterken van spieren, maar ook aan het verlengen van gespannen spieren, lossen van bindweefsel en het stimuleren van organen, bloedsomloop en het energetisch lichaam. Dit alles met uiteraard het continu terugkeren naar de essentie: onze ademhaling.
We eindigen met een geleide meditatie, waardoor we in de stille diepte van ons lichaam kunnen kruipen en naar een complete ontspanning.
Veeeeeeel lekkerder dan een croissant op zondagochtend! (Maar die kan je daarna natuurlijk nog eten!)

Mindful eating met Dhawli: 11:00 tot 13:00
Als je last hebt van eetbuien of emo-eten, dan kan mindful eating een oplossing zijn. Mindful eten is erop gericht om de manier waarop je met eten en jezelf omgaat aan te pakken. Je maakt terug verbinding met jezelf en eten. We maken kennis met de 9 soorten hongers en leren anders aankijken tegen honger, verzadiging, zin en eetdrang. We kijken naar het verdovende effect van eten op je lichaam en hoe je hier zelf verandering in kan brengen. Mindful Eating gaat over de bewustwording van je eetgewoonten: zintuiglijke en lichamelijke gewaarwordingen en de aanwezige gedachten en emoties. Mindful Eating heeft te maken met waar, wanneer, hoe en waarom je eet. Niet zozeer met wat je eet. Je leert terug connectie maken met de essentie van 'het voeden van je lichaam' en écht genieten van eten door middel van de technieken van Mindful Eating.

Workshop restoratieve yoga met Angela: 14:00 tot 16:00
Tijdens de restoratieve yoga nemen we verschillende posities voor een tijdje aan. We werken met ademhalingstechnieken voor het verdiepen van de Restorative yoga. Zo krijgen we de kans om langer in ontspanning te blijven. Je kunt je lichaam 100% ontspannen en de ontspanning die dit oplevert werkt openend en helend. Dit kun je de rest van je week meenemen. Tijdens deze workshop kun je heerlijk relaxen, stretchen en alle stress loslaten.

Zondag 29 maart: groene zaal
Introductie tot Mindfulness en bodyscan met Lynn: 9:00 tot 11:00
We staan op, eten snel iets terwijl we onze schoenen en jas al aan het aandoen zijn, we rennen heel de dag van het werk, naar de winkel, naar school om de kinderen op te halen, naar huis in de auto al plannend naar wat er de komende 2 weken allemaal nog moet gebeuren. Mindfulness trekt jou uit alle drukte van het dagelijkste leven en brengt je terug naar dit moment; het nu. Doordat we focussen op de adem, laten we de stress van het verleden, de stress van de toekomst en alles wat er nog moet gedaan worden even achter ons. Dit zorgt voor rust en ontspanning. Ook zullen we de bodyscan doen. Tijdens een body scan gaan we uitgebreid aandacht geven aan ons lichaam. Hoe voelt ons lichaam op dit moment? Merken we dingen op die we nog niet eerder hadden opgemerkt? Lichaamsdeel per lichaamsdeel gaan we scannen beginnend bij de voeten en eindigend bij ons kruin.
Tijdens deze workshop geef ik jullie een heleboel tools en tips mee om aandachtiger door het leven te gaan, meer te genieten en rust te ervaren op de momenten dat het allemaal even te veel wordt. Je adem heb je altijd op zak en je kunt deze dan ook altijd gebruiken om een rustpauze te nemen wanneer jij het nodig hebt.

Self-Love met Silvia: 14:00 tot 16:00
Let me start from the end. Let me tell you how I want you to feel after this workshop. I want you to leave with a smile, satisfied and replenished by the work we will do together; I want you to feel excited about the new things waiting for you; I want you to leave with a concrete idea of what Self Love and self care mean to you, where you stand in your journey, and with a few new tools and tecniques for some lush, beautiful Self Love. In these two hours we will talk about what Self Love means to us, we will work on a self assessment chart to become aware of the areas in which we're doing great, and the ones in which we need to cuddle ourselves a bit more. I will teach you techniques to take care of your body, mind and soul including meditation and breathing techniques, Yoga poses and self massage.

Overige activiteiten in de groene zaal
De groene zaal zal worden ingericht als een stille ruimte. Hier kun je even komen mediteren en rusten. Er zullen ook pennen en papieren liggen voor als jullie even wat gedachten willen neerpennen. De groene zaal is gratis te gebruiken als er geen workshops bezig zijn.

Inschrijven?
Het inschrijvingsgeld voor het yogaweekend is €15. Per workshop die je meedoet, betaal je extra (prijzen te zien in de agenda)

Aanmelden: Stuur een mailtje met je naam en welke workshops je wilt meedoen naar TimeForYogaWeekend@hotmail.com
Docenten: Team van Time for Yoga vzw

Als er een workshop volzet is, wordt dit op de website vermeld.  Tot en met zaterdag 29 februari zullen enkel leden zich kunnen inschijven. Daarna zullen niet-leden zich ook kunnen inschrijven.

Wij kijken alvast enorm naar het weekend uit, tot dan!